Триумф на традициите и иновациите

Posted by vasoto 20.09.2018 0 Comment(s)

 

Fuchs, компанията пионер в технологиите за претоварване, е все още сред най-големите играчи в бранша – 130 години след основаването й

 

Когато през 1888 г. Йоханес Фукс основава малко производство на селскостопански машини за претоварване в Дитцинген (Германия), той едва ли си е представял, че полага основите на компания, която след време ще има огромен успех на международния пазар. Оттогава много неща в технологиите и фирмената гама са се променили, но марката Fuchs се е запазила, оставайки еднозначен символ на иновации, качество и прецизност.


В началото бизнесът започва с машини за претоварване във фермите за животни, но впоследствие се развива в напълно различна посока. Товарачите за тор са последвани от първите хидравлични багери и така постепенно се стига до високоспециализираните претоварващи машини, с които компанията е известна днес по целия свят.


Индивидуално отношение към клиента


С около 350 души персонал днес Fuchs е стабилна компания със 130 години производствен опит, модерна развойна дейност и широк кръг услуги. Във Fuchs има специален отдел „Обслужване“. Неговите служители се занимават с консултиране по специфични въпроси още на етапа планиране, предлагат решения за удовлетворяване на индивидуални изисквания, както и специализирано сътрудничество с външни организации по проблеми, свързани с големи технически предизвикателства.

Потребностите на клиентите и на операторите винаги са били приоритет номер 1 за Fuchs. В това отношение екипът на компанията е винаги готов да отиде още няколко крачки отвъд очакванията на потребителите. Ето защо всяка машина може да бъде съобразена и конфигурирана по индивидуални изисквания, така че напълно да отговаря на всички потребности на клиента. Опитните и изобретателни конструктори и експерти от Fuchs работят с удоволствие в тясно сътрудничество с клиентите за специфициране на най-подходящата конфигурация, която след това се произвежда прецизно и с най-високо качество.

Фокусирайки се върху бизнеса с претоварване, специалистите на Fuchs успяват да се наложат през последните години като водещи експерти в сектора. Независимо дали става въпрос за малка фирма за скрап, или за голям завод за рециклиране на отпадъци, огромно пристанище или товарене на полезни изкопаеми, инженерите на Fuchs знаят точно каква машина и конфигурация са необходими за високопроизводителна и ефективна работа. Благодарение на своята високотехнологична модулна конструкция претоварващите машини могат да бъдат индивидуално конфигурирани във всяко отношение.


Още от момента на разработването се цели върхова здравина във всеки компонент. Това е задача на инженерите от Центъра за приложения във Fuchs. На усилията на специалистите от този център се дължи дългият експлоатационен живот на машините, предлагащи на клиентите многократна възвръщаемост на вложените инвестиции.


Поглед назад и поглед напред


През своята 130-годишна история компанията отбелязва много забележителни постижения, които оформят репутацията на марката Fuchs като пионер в бранша. Производството на първия минибагер D1 през 1950 г. определено е едно от тях. Само 7 години по-късно неговият наследник F301 става най-популярният багер в света, като от този модел са продадени 15 000 машини. През 1965 г. е разработен и първият хидравличен багер F300 H, захранван от двигател с мощност 33 к.с. Той скоро се сдобива с много добро име заради високата за времето си производителност. През 1980 г. верижният кран Fuchs F 125 е признат за редицата си нововъведения и ефективност на работа в гражданското строителство. Пусната е версията Fuchs F712 специално за претоварване на скрап.


Движи се със скорост до 62 км/ч.


От своя страна претоварващата машина MHL350, въведена през 1991 г., трасира пътя към бизнеса с претоварване на различни суровини, материали и отпадъци. Този модел е специално конструиран за претоварване и затова се различава значително от всички дотогавашни машини, които се развиват само на базата на подобрения и модификации. Това е новото начало, което води Fuchs към най-високите върхове в бизнеса с претоварващи машини.


От 2002 г. Fuchs става част от корпорацията Terex – един от най-големите производители на подемна и кранова техника. През миналата година Fuchs грабна престижната награда за дизайн IF Design Award, присъдена от журито за новата кабина на претоварващите машини от последното поколение.