E-Crane: кранове с подвижна противотежест

Posted by vasoto 18.06.2020 0 Comment(s)

 

Крановете с подвижна противотежест на E-Crane предлагат доказано и надеждно решение за редица отрасли, занимаващи се с насипни товари. Официален представител на E-Crane за България е Роланд Трейдинг ООД.

 

 

Крановете с подвижна противотежест на E-Crane са много подходящи за товарене и разтоварване на големи обеми насипни товари от кораби и баржи.
Те съчетават в себе си най-доброто от претоварващите хидравлични машини и обичайните мобилни пристанищни кранове. Повечето специализирани системи за разтоварване на въглища, варовик и други насипни материали са скъпи, не са достатъчно гъвкави и изискват скъпа, трудна за поддръжка инфраструктура. E-Crane дават възможност точно за обратното. Модулният дизайн на машините на E-Crane ги прави идеалното оборудване за всяка дейност, свързана с насипни товари.
E-Crane предлага богата гама от 40 модела, разделени в 7 серии. При крановете в най-леката серия 700
се предлагат 5 модела с обсег на стрелата от 24,8 до 31,7 м и товароподемност с грайфер от 5,3 до 7,5 тона. В най-тежката серия 3000 моделите също са 5 с обсег на стрелата от 31,7 до 47,8 м и товароподемност с грайфер от 33 до 39 тона. Крановете на E-Crane могат да бъдат стационарни или мобилни с верижна или релсова ходова част.


Невероятен баланс


Балансът е един от ключовите фактори при всяка товароподемна машина, защото без правилния баланс тя ще загуби своята стабилност. За да се избегне това, всеки кран използва противотежест. В повечето случаи тя е неподвижна и е разположена на определено място в него. При E-Crane противоте - жестта е динамична, свързана с рамото на стрелата, така че винаги автоматично да компенсира повдигнатия товар. Когато стрелата и рамото се преместят напред, противотежестта се изнася едновременно с тях назад, а когато се прибират към основата на крана, противотежестта също се приближава към центъра на въртене.

Тази надеждна система гарантира, че кранът винаги е балансиран. Връзката между рамото на стрелата и противотежестта представлява четирилостов механизъм, благодарение на който противотежестта постоянно балансира цялостната маса на стоманената конструкция заедно с половината от полезния товар. Тъй като радиусът на повдигане е различен, промяната в товарния момент автоматично се уравновесява от движението на противотежестта.

За да се балансира напълно един кран във всяка позиция, противотежестта трябва винаги да компенсира масата на товара. При увеличаване на товара противотежестта трябва също да се увеличава. В случая на Е-Crane вместо да се увеличава противотежестта, тя се изнася още по-назад от центъра на въртене на крана за компенсиране нарастването на товара. Тъй като увеличаването на масата на противотежестта често не е практично, а понякога не е и препоръчително, истинският баланс на кран с неподвижна противотежест може да се постигне само при един определен радиус. Във всички останали случаи балансът се отдалечава от идеалното си състояние.

 

Модулният дизайн на крановете с подвижна противотежест на E-Crane ги прави идеалното оборудване за всяка дейност, свързана с насипни товари

 

 

Пестящи средства


Ако работите с крановете на E-Crane, ще минимизирате значително своите разходи. Балансираният дизайн на машините от марката драстично намалява изискванията за конски сили, като по този начин пести енергия, а и пари. При традиционната подемна техника кранът трябва да повдигне едновременно товара, работния орган (кука или грайфер) и стоманената конструкция на стрелата, а при E-Crane, заради специфичното балансиране, енергията се изразходва само за полезния товар. Поддръжката на моделите на E-Crane също е лесна, като можете да разчитате на богат набор резервни части.
Според производителя крановете на E-Crane са проектирани така, че да издържат на дълги работни цикли. С редовна поддръжка един кран може да издържи над 20 години и над 40 000 работни часа.


Удобни за оператора


Със своите ергономични кабини моделите на ECrane са изключително удобни и лесни за работа от страна на оператора. Обучението за различните функции на машините не е никак сложно и те могат бързо да бъдат научени. Операторите, които имат опит от други типове техника, например хидравлични багери или други подобни видове машини, безпроблемно ще се справят и с управлението на тези кранове.