Terex Cranes с голяма доставка в Близкия изток

Posted by vasoto 20.01.2017 0 Comment(s)

 

Terex Cranes достави на Integrated Logistics Company, водещ логистичен оператор в Близкия изток, нов верижен кран Demag CC 3800-1 и 30 крана за всякакви терени – 20 от модела Terex AC 100/4L и 10 от модела Terex Explorer 5600

 

Новите кранове ще допълнят машинопарк от над 2000 единици оборудване и ще бъдат използвани от Integrated Logistics Company в региона на Близкия изток и Северна Африка. Demag CC 3800-1 с решетъчна стрела и верижна ходова част е първи от своя клас в региона и ще позволи да бъдат удовлетворени потребностите на клиентите за манипулиране на много тежки товари.
„Нашето разрастване е продиктувано от постоянния стремеж да бъдем най-добрият логистичен оператор в региона“, заявява Салех Ал Хуваиди, генерален директор на Integrated Logistics Company. „За да постигнем тази репутация, за нашата компания е жизненоважно да разполага с най-доброто оборудване на пазара и да работи с доставчици, които ни подкрепят по най-добрия начин. От 2005 г. сме купили над 200 крана Terex и Demag, защото тези ашини са произведени качествено, а екипът на Terex Cranes веднага реагира на нашите потребности.

 

От професионалисти за професионалисти


Новият 650-тонен верижен кран CC 3800-1 предлага максимален товарен момент от 8484 тм и се отличава с поредица системи и функции за безопасност, в т.ч. авангардната система защита на техниците от падане по време на монтаж на стрелата. Клиентът е поръчал крана с модул Superlift за повишаване на товароподемността. „Избрахме СС 3800-1, тъй като при много приложения се представя по-добре от по-големите 750-тонни кранове“, добавя Ал Хуваиди.
Новите 100-тонни АС100/4L и 160-тонни кранове Explorer 5600 са разпределени за работа в Кувейт, Катар и Саудитска Арабия. Integrated Logistics Company има няколко текущи проекта, които изискват мобилността и впечатляващите товароподемности на тези кранове от Terex. „Тези мобилни кранове са се доказали като възможности за най-разнообразно приложение със своите изключително дълги стрели“, обяснява Ал Хуваиди. „Нашите оператори харесват системата за управление IC-1 Plus, с която са оборудвани тези машини. Тя им дава достъп до калкулациите на товароподемността в реално време за подобряване на работата на крана при преместване на много тежки товари“.
Новодоставените кранове се присъединяват към огромен машинопарк от подемна техника, която включва два неотдавна закупени 1200-тонни кранове за всякакви терени Terex AC 1000-9, които също са първите и единствените мобилни кранове с такава товароподемност в региона.