Силни попълнения в отбора на Demag

Posted by vasoto 04.09.2017 0 Comment(s)

 

Terex Cranes представи два дебюта на мобилни кранове за всякакви терени – 100-тонния Demag AC 100-4L и 300-тонния Demag AC 300-6. Те се отличават с подобрена товароподемност, компактност и ниски разходи за експлоатация и поддръжка

 

Мобилният кран за всякакви терени Demag AC 100-4L (на снимката горе), един от най-компактните в 100-тонния клас, се отличава с множество промени и подобрения. Благодарение на тях той предлага повече товароподемност особено когато стрелата е изправена под по-голям ъгъл. Капацитетът на крана е увеличен и чрез новата система за управление Demag IC-1 Plus. Тя е разработена за използване на максимално допустимата товароподемност според ъгъла на завъртане на крановата надстройка със стрелата за всяка работна конфигурация. Demag IC-1 Plus вече не ограничава максималната товароподемност според предварително изчислена 360-градусова товарна диаграма, основаваща се на най-нестабилната позиция на крана. Постоянното преизчисляване на капацитета от системата позволява на клиентите да се възползват от максималната товароподемност, която е възможна за всяка позиция на завъртане на крановата надстройка със стрелата. Това преимущество е най-осезаемо, когато няма възможност за пълно разпъване на стабилизаторите и при по-малка противотежест. От друга страна, оптимизирайки товароподемността, Demag IC-1 Plus дава възможност на крана да изпълнява задачи, за които обикновено е необходима машина с по-голям капацитет. Възможността да се работи с по-малка противотежест може да намали транспортните разходи.

 

Друго предимство за клиентите е, че 4-осният Demag AC 100-4L вече заимства редица конструктивни концепции от 5-осните кранове на Demag. Така се улеснява сервизирането за техниците, които се занимават с 4- и 5-осни кранове от тази марка.

 

Това, което не се е променило, е, че Demag AC 100-4L остава единственият кран в 100-тонния клас, предлагащ тясно шаси с габаритна ширина само 2,55 м. Ето защо той е отлично решение при работа в тясната градска среда. Освен това с дължина на основната стрела в разпънато положение от 59,4 м и дори 69,5 м с удълженията този модел предлага една от най-дългите телескопични стрели, които могат да се превозват на 4-осно краново шаси при спазване на ограничението от 12 т натоварване на ос.

 

Мощност и обсег


Новият 6-осен Demag AC 300-6 съчетава голям работен обсег със сериозна товароподемност според товарната диаграма, което ще даде на клиентите оптималното решение за ефективна работа при големи височини или далечен досег, заявява производителят. 80-метровата основна стрела постига работна височина до работни радиуси 78 м или 74 м без необходимост от удължение. Demag AC 300-6 е отлично решение за монтаж на кулокранове, тъй като при напълно разпъната телескопична стрела от 80 м се постига товароподемност от 15 т – върхово постижение в този клас кранове. Освен това Demag AC 300-6 е най-малкият модел в гамата на производителя, който може да се оборудва с удължение с възможност за промяна на работния ъгъл. С него се постига много голям обхват и способност за преодоляване на препятствия, като цялата дължина на стрелата с удължението става 118 м.

Оборудван с най-съвременни иновации като системата за управление Demag IC-1 Plus и концепцията за използване на само един дизелов двигател за шасито и крановата надстройка, Demag AC 300-6 предлага повече производителност, което спомага за намаляване на разходите за експлоатация и поддръжка, заявяват от Terex Cranes. Както и при останалите кранове, системата за управление Demag IC-1 Plus осигурява постоянно прекалкулиране на товароподемността в реално време и така дава възможност на кранистите да работят по-ефективно и по-безопасно. Системата позволява и асиметрично разпъване на стабилизаторите.

От своя страна единственият дизелов двигател се управлява от модерна система, която оптимизира разхода на гориво, в т.ч. чрез функция за автоматично изключване на агрегата при определено време работа на празен ход.

Demag AC 300-6 е с много компактни размери за мобилен кран от този клас, като дължината на базовата машина е 15,3 м, а ширината – 3 м. Той лесно се позиционира на обекта, тъй като всичките му колела могат да завиват. Това позволява отлична маневреност в тесни пространства.

 

 

 

Новият 6-осен Demag AC 300-6 съчетава голям работен обсег със сериозна товароподемност,
което ще даде на клиентите оптималното решение за ефективна работа при големи височини или далечен досег