Роланд Трейдинг представя уникалните машини на Mecalac

Posted by vasoto 20.10.2017 0 Comment(s)

 

В цяла Европа има тенденция работното пространство по обектите да става все по-малко и все по-неудобно за операторите, от които обаче се очаква бързина и производителност. Mecalac отговаря на това предизвикателство, като предлага иновативни, компактни и многофункционални машини

 

Корените на Mecalac Group могат да бъдат проследени назад във времето към средата на ХХ в., когато за първи път през 1952 г. се появяват челни товарачи с въртяща се основа на стрелата. В историята на групата се преплитат два традиционни за Франция и Германия производители – Mecalac и Ahlmann, които обединяват своите усилия през 2002 г. и продължават още по-уверено и смело да произвеждат едни от най-иновативните машини, предлагани някога на пазара.
Освен със своята иновативност на техническите решения машините на Mecalac Group се отличават със своята компактност и най-вече възможност за най-разнообразни приложения в сфери като сградното строителство, пътното и инфраструктурното строителство, в т.ч. полагането на подземни комуникации, изграждането на тунели, общинските дейности, железопътното строителство и поддръжка, рециклирането на отпадъци, озеленяването, селското стопанство, индустриите и др. Без съмнение техниката на Mecalac е изключително перспективна в рециклирането на отпадъци, където нейната многофункционалност ѝ дава големи предимства пред стандартните машини, използвани нерядко в тази сфера.


Решения за рециклиране на отпадъци


Ефективността и прецизността са от изключително значение при работата в рециклирането на отпадъци. Сортирането, манипулирането, товаренето и разтоварването са само част от задачите, които трябва да изпълняват машините най-често в много тясна и ограничена работна среда. Пъргавостта, компактността и възможността за извършване на най-различни дейности на машините Mecalac се проявяват особено ясно в такива трудни работни условия.
Например недостижимата стабилност на челните товарачи Mecalac с въртящи се на 180° стрела и прикачен инвентар прави сортирането и товаренето съвсем лесно, като спестява в много голяма степен необходимостта от придвижване в ограничената работна среда. Гамата на тези машини включва пет модела с работни маси от 4,2 т до 15 т. Сред тях има три товарача със стандартна конфигурация на стрелата с две рамена.

Но освен тях се предлагат и два модела, разполагащи с едно централно S-образно рамо. Благодарение на него работната зона между предните две колела се увеличава с 32% в сравнение с другите машини от гамата. А с използване на системата Booster Kinematics товароподемността може да се увеличи с около 30%.
Тези машини са много подходящи за манипулиране на строителни, промишлени, растителни и битови отпадъци (например хартия, смесени отпадъци от домакинствата и др.). Голямо значение за работата им има възможността за използване на най-разнообразен прикачен инвентар като отваряема кофа, кофа с притискаща решетка, грайфер с краново рамо и др. Трябва да се отбележи и голямата стабилност на товарачите, осигурявана от твърдата рама, както и маневреността им, която се дължи на четирите задвижващи и същевременно завиващи колела.


Още машини за рециклиращата индустрия


Много добри помощници в рециклирането на отпадъци са челните товарачи на Mecalac с телескопична стрела, монтирана пред кабината.В сравнение с телехендлерите тези машини се представят много по-добре с товарачната кофа (виж началната снимка). Благодарение на нея и телескопичната стрела машината може да зарежда с насипен товар например високите входящи бункери на технологичните линии за рециклиране. В своята гама Mecalac предлага два модела с височина на разтоварване съответно до 4,08 м и 4,66 м.
Уникален по своята конструкция е товарачът с въртяща се телескопична стрела Mecalac AS900tele. Той съчетава предимствата на другите два вида машини в едно – от място може да завърти стрелата си на 180° – наляво или надясно, и да я разпъне до 4,72 м във височина и до 3,5 м по хоризонтала. Може да се оборудва с товарачна кофа от 0,7 до 1,2 куб. м, а с палетни вилици повдига до 2270 кг. Това го прави универсална машина в рециклиращата индустрия.

 

 

 

Уникалният Mecalac AS900tele – може да върти стрелата си на 180° и да я разпъне телескопично до 4,72 м във височина