Роланд Трейдинг представя професионалната работа на машините Mecalac в залесяването

Posted by vasoto 06.06.2017 0 Comment(s)


Разсадникът Ван ден Парк е един от най-големите по рода си в Холандия. Намиращ се в Sint-Oedenode, северно от Айндховен, разсадникът е специализиран в отглеждането на големи и екзотични дървета. Ван ден Парк е спечелил добра репутация чрез предоставянето на своите услуги за хиляди от проектите в цяла Европа, като например засаждането на дървета по протежение на магистрала Tourcoing-Roubaix на север от Франция. Разсадникът е сертифициран по ISO9001.


За да обработи терени с площ от 210 хектара, управителят на разсадника взема решението да закупи специализираните машини на  Mecalac. В далечната 1988 г., когато компанията решава да закупи първия багер от Mecalac модел 11CX, в нея работят едва 15 служители. Днес във Van den Berk има над 60 служители, а компанията притежава вече 5 специализирани машини от Mecalac. Последната придобивка е колесният багер Mecalac модел 10MSX, получен през юни 2001г. Благодарение на оперативното си тегло от само 7,1 тона и своето високоефективно представяне, машината бързо оправдава своята стойност.


За уникалните със своята мощност на двигателя и гъвкавост на всяка една от машините на Mecalac, ръководителят на оборудването г-н Рини Леандърс твърди: „Можете да направите всичко с Mecalac. Те са страхотни машини. Ние имаме само една друга машина за товарене на дървета до 15 тона. Всички останали задачи се изпълняват от моите колеги с техните машини Mecalac“.


Г-н Рин Лийдърс е запознат отлично с характеристиките и работата на машините, тъй като работи във Ван де Берк от много години и управлява сам машина на Mecalac, когато някой от операторите отсъства.
Марк ван де Виел е управлявал багера 11CХ преди да премине към новата машина 10MSX, за която ентусиазирано споделя: „Машината се справя много добре, когато се управлява в пресечени терени. Капацитетът й за повдигане на височина улеснява работата с високи дървета. Управлявам багера 10MSX последните 21 месеца, като за това време не съм срещнал никакви затруднения“. Всичко това са доказателства за отличната гъвкавост на машината, високо оценена от специалистите във Ван де Бърк.


За да извършват такъв широк спектър от задачи, машините на Mecalac са оборудвани с багерни и товарачни кофи с различна вместимост, вилици за повдигане на палети и др. За повдигането може да се използва и функцията на кран с кука, монтирана на багерната стрела. Багерът Mecalac 10MSX е много подходящ в случаите, когато трябва да се презасаждат много високи дървета. Продадените дървета се натоварват на ремаркета, които се закачват към теглича на машината. След което ремаркетата се прикачват към товарните камиони. В случай, че се използва стрелата с кука за кран, работният радиус на машината се разширява с до 4 метра.


Относно работата на машините Mecalac, г-н Паулус Ван ден Берк споделя пред мениджъра по продажби за континентална Европа в Mecalac - г-н Томас Хас,: „За всички тези години сме получавали изключително професионално съдействие, a от Mecalac подкрепят компанията ни още от самото начало. Ако не бяхме толкова доволни от съвместната ни работа, нямаше да направим всички тези поръчки за машините Mecalac.“ Това е най-голямото доказателство за взаимно доверие между двете компании.