Новият Fuchs MHL320 F – компактен и производителен

Posted by vasoto 29.09.2017 0 Comment(s)

 

 

Претоварващата машина Fuchs MHL320 F e предназначена за ефективна работа при голям брой приложения както на открито, така и на закрито – от преработка на твърди битови отпадъци до манипулиране на скрап в малки рециклиращи компании.

 

Това е компактна и в същото време производителна машина. Много е подходяща за стартиращи фирми или дейности, които имат потребност от висока товароподемност при голям обсег, ефективно сортиране и бързо товарене и разтоварване на ремаркета.


Икономичност и екологичност


Новият 22-тонен Fuchs MHL320 F разчита на икономичен дизелов двигател Deutz (129 к.с.), който е с 11% по-мощен от предшественика си. Агрегатът отговаря на емисионните стандарти на ЕС по Етап IV. Пасивното регенериране на филтъра за частици (DPF) осигурява непрекъснатост на процеса на работа с по-малък разход на гориво в сравнение с предходната конфигурация на двигателя. Трите режима на работа позволяват на оператора да прецизира оборотите на дизеловия агрегат спрямо извършваната работа и допълнително да спести гориво.


Висока маневреност и производителност


Новата възможност за завиване чрез джойстик значително повишава маневреността на обекта, съществено подобрява видимостта и осигурява повече място за краката на оператора за още комфорт в кабината.
С просто натискане на превключвателя, разположен върху десния джойстик, операторът управлява ефективното завиване наляво и надясно на предния мост.

Колелата със стандартни двойни бандажни гуми предлагат ъгъл на завиване до 30° за постигане на малък радиус на завиване от 7 м, така че компактната претоварваща машина да маневрира пъргаво около препятствия. Схемата на задвижване 4х4 и наклоняващ се заден мост осигуряват възможност за изкачване на наклон от 55% и спомагат за ефективно преодоляване на неравен терен. Трансмисия с две скорости позволява на машината да се движи бързо по работната площадка със скорост до 20 км/ч.

Централно разположеният въртящ се венец с двуредов дизайн предлага максимална товароподемност при 360°, изключителна издръжливост и много бърза реакция на командите на оператора, заявява производителят. Хидравличната система с максимален дебит от 290 л/мин и максимално налягане от 360 бара осигурява скорост на завъртане на надстройката до 8 оборота в минута за по-голяма производителност.


Комфорт за оператора и лесен сервиз


Кабината на Fuchs MHL320 F е хидравлично повдигаема със система за намаляване на вибрациите (стандартно оборудване). Тя предлага работа от виНовият Fuchs MHL320 F – компактен и производителен


Претоварващата машина Fuchs MHL320 F e предназначена за ефективна работа при голям брой приложения както на открито, така и на закрито – от преработка на твърди битови отпадъци до манипулиране на скрап в малки рециклиращи компании. Височина до 5,3 м (измерена от очите на оператора до земята) за максимална ефективност при товарене и разтоварване на ремаркета с високи бордове, стифиране или сортиране на материала. Джойстиците и бутоните върху тях са конфигурирани специфично за манипулиране на материали и управляват ключови Новият Fuchs MHL320 F – ефективно сортиране и бързо товарене и разтоварване функции, като завиване, магнит, спирачка на завъртане на надстройката, въртене на грайфера и др. Основният тъчскрийн дисплей предлага интуитивно управление на машината и показва изображението от камерата за обратно виждане (стандартно оборудване), предлагаща инфрачервен мониторинг за видимост през нощта.


Централната платформа за сервизиране, разположена върху надстройката, се достига лесно чрез сгъваема стълба и предлага съществено намаляване на времето за поддръжка. Тук сервизните техници имат бърз достъп до дизеловия двигател, гърловините на резервоарите за гориво и AdBlue, хидравличния резервоар и системата за централно смазване. От нивото на земята те достигат лесно такива агрегати и компоненти, като охладителите на дизеловия двигател и хидра-
вличното масло, което също им пести време. Като опция от Fuchs предлагат и телематична система за дистанционно следене на работните и техническите параметри на машината за допълнително оптимизиране на производителността, контрол над разходите за експлоатация и поддръжка, алармиране за наближаващо сервизно обслужване и диагностична информация.