Нови мобилни кранове Demag

Posted by vasoto 27.03.2017 0 Comment(s)

 

Terex Cranes допълва гамата си от мобилни кранове Demag за всякакви терени с два нови триосни модела: АС 55-3 и АС60-3 с максимална товароподемност съответно 55 т и 60 т. В новите кранове са вложени най-съвременните технологии за този тип машини с цел увеличаване на производителността и намаляване на разходите за експлоатация и поддръжка.

 

Новите кранове разполагат със система за автоматично натоварване на противотежестите за бързо и лесно развръщане в работно положение, като използват само един двигател за базовата машина и крановата надстройка за минимум разходи по поддръжката. Те разчитат на системата за управление IC-1 Plus, осигуряваща максимално възможната товароподемност според ъгъла на завъртане на стрелата за всеки вариант на конфигуриране на крана. Тези иновации правят възможно с новите кранове да работи само един човек.
Demag AC 55-3 (на снимката) и АС 60-3 разполагат с 50-метрова телескопична стрела с един повдигащ цилиндър – най-дългата при триосните кранове за всякакви терени (all terrain cranes) на пазара. Освен това АС 60-3 може да бъде оборудван с 16-метрово удължение, което всъщност му дава най-голямата работна височина в този клас. Стабилизаторите могат да бъдат позиционирани независимо един от друг според мястото на обекта, като крановете имат това предимство, че системата IC-1 Plus може да изчисли максималната възможна товароподемност в зависимост от конфигурирането на крана с противотежести и удължения. Освен това дистанционното управление (опция) позволява на оператора лесно и безопасно да работи с крана, като застане на подходящо място близо до него.
Новите кранове Demag са широки по 2,55 м, колкото един камион, а освен това натоварването на ос не надвишава ограничението от 12 т (Demag AC 55-3 може да се конфигурира за натоварване на ос до 10 т). Така тези машини могат да се придвижват бързо и ефективно между обектите.
Още с пристигането си на обекта се вижда, че Demag AC 55-3 и АС 60-3 са много гъвкави кранове. Те са компактни и с отлична маневреност, което спомага операторът да разположи бързо крана на подходящото място за работа. При труден терен операторът може да превключи на схема на задвижване 6х6 (опция).
В България крановете с марки Terex и Demag се предлагат от официалния представител Роланд Трейдинг.