Намаляване вредното влияние върху околната среда

Posted by vasoto 12.11.2015 0 Comment(s)

 

Като резултат в последните няколко години се проявява тенденция за постигане на по-голяма енергийна ефективност. Много производители сега доставят претоварни машини с хибридни системи, при които енергията, която се освобождава при функцията сваляне на стрелата, се натрупва в акумулатори. Когато стрелата се повдига, съхранената енергия се използва за поддържане на тази функция. Обикновено е необходим допълнителен цилиндър в комбинация с енергийно-съхраняваща система. Доставчиците твърдят, че клиентите спестяват до 30 – 35% от техните сметки за енергия. В същото време все повече и повече електрически захранвани претоварни машини се появяват на пазара вместо традиционните, задвижвани с дизелов агрегат.

Лидер в пестенето на енергия

Белгийският производител E-Crane правинещата по различен начин в последните 25 години. Използвайки принципа на балансиране, където стрелата е свързана с подвижна противотежест с помощта на свързващ лост, товарът може да бъде преместен от т. А до т. В само с част от необходимата енергия. Спестената енергия в сравнение с използването на хибридни системи е несравнима. Философията е семпла: старт с енергийно ефективен дизайн вместо адаптирането към фундаментал но неефективен.

Гравитацията работи за вас

При E-Crane центърът на тежестта на машината винаги остава във въртящия венец, тъй като движението на противотежестта и лоста са синхронизирани. Като резултат от това, състоянието на баланс се поддържа и гарантира през цялото време. Когато се работи с по-леки товари, движението на противотежестта измества рамото спонтанно, сякаш изтегля стрелата нагоре. Когато работи с по-тежки товари, движението на противотежестта осигурява плавнo повдигане при ниски стойности на хидравличното налягане.

Каквото за другите е важна иновация, в E-Crane е практика от десетилетия

В допълнение електрически задвижваните машини не са нищо ново за белгийския производител на претоварните кранове за насипни товари. Всички машини са оборудвани с електромотор като задвижваща единица от много години. Когато няма електрозахранване на кея, машините могат да се оборудват с дизелов генератор. Превключването от електрозахранване към дизел е винаги възможно.

Провери „Какво има отвътре“

Това беше ясно илюстрирано по време на DEMO сесията на E-Crane, която се състоя наскоро по случай честването на 25 годишнината на компаниите от E-Crane Group. По време на дните на отворени врати претоварният кран на ECrane със своите 29 м обсег и товарен капацитет от 10,5 тона бе на разположение за демонстрации. Беше впечатляващо да се види, че тази машина изисква само 132-киловатов електромотор за задвижване, докато претоварна машина от същия ранг изисква захранване от 350 кВт... Започнете да изчислявате колко енергия ще спестите! Претоварният кран на E-Crane е с голямо предимство на пазара на претоварната техника.

Има… И още…!

В допълнение безопасността в претоварването е поставена на по-високо ниво, тъй като отпада необходимостта от претоварни машини, челни товарачи и др. Накрая от високата позиция на оператора се постига по-голямата безопасност, защото той винаги има най-добрата възможна видимост по-време на работа.

Там където другите предлагат „зелени“ алтернативи, E-Crane всъщност ги доставя

Това се реализира, отчитайки факта, че машината може да достигне експлоатационен живот 60 000 часа и повече. Гамата с модели започва с обсег от 25 м до внушителните 50 м и товароподемност до 60 тона.