Най-новото от Mecalac на изложението Intermat 2018

Posted by vasoto 02.03.2018 0 Comment(s)

Mecalac отново ще участва на Intermat Paris - Международното изложение за строителство, инфраструктура и строително оборудване, което ще се проведе от 23 до 28 април 2018 година.

 


И тази година Intermat 2018 ще бъде възможност за представяне на най-новите продукти с марка Mecalac, включително и демонстрация на всички машини на марката.
По време на изложението посетителите ще имат възможност да се запознаят с един от иновативните продукти на Mecalac - e12, 100% електрически багер за градски строителни обекти. Това е първата изцяло електрическа машина, която отговаря на трите ключови изисквания за градски строителни обекти: обхват, производителност и компактност. Това е технологичният отговор на компанията, вдъхновен от тенденциите за опазване на околната среда и устойчивото градско развитие.
С е12 Mecalac отваря нова глава в продуктовото си развитие. Буквата „е“ се използва, за да покаже и основната концепция, заложена в производството – е – за електрически, е – за екосистема и е – за емблематичен.


Електрическата версия на 12 MTX се вписва идеално във философията на Mecalac за преминаване към градски строителни обекти, за които са необходими все по-компактни, високопроизводителни и екологични машини.


Структурата на версията с вътрешно горене на 12MTX го прави естествен предшественик на електрическата версия, така че разполагането на двигател с вътрешно горене вече включва и LiFePO4 батерия - литиев железен фосфат за три пъти повече цикли на зареждане. Този вариант гарантира дълъг експлоатационен живот, удобство и пълна безопасност - няма опасност от пожар и няма опасност от изтичане на течности в акумулатора.
"Всеки електрически двигател трябва да се справя с три основни предизвикателства: обхват, производителност и компактност. Mecalac e12 е първият 100% електрически багер. Това не компрометира нито едно от изброените  три изисквания. Ключът към обхвата и производителността на машината е в самата й конфигурация. Тъй като източникът на захранване е отделен от горната част на машината, може да бъде инсталиран рекорден капацитет от 146kW/h, което води до ненадминат диапазон от 8 часа работа. Е12 може да работи цял ден без да е необходимо презареждане на батериите“, обяснява Патрик Бремер, Ръководител на дизайна и продуктов мениджър
Mecalac e12 означава по-малко вибрации, по-малко шум, по-малко замърсяване, по-малък риск от инциденти на работното място, по-малко изразходвани ресурси за поддръжка и никакви вредни емисии CO2.


За разлика от стандартния колесен багер, e12 има възможност да работи цял ден, влагайки повече време в действие, отколкото в неактивно състояние. Артикулираното шаси гарантира лесно придвижване във всякакви пространства, а тази гъвкавост също играе роля в цялостното му представяне.
Компактни и иновативни, машините на Mecalac Group предлагат технически решения, които могат да удовлетворят високите изисквания в редица инфраструктурни, индустриални и градски проекти. Независимо дали става въпрос за тунелни обекти, железопътни линии, горски стопанства или общински територии, багерите и товарачите на Mecalac са гаранция за качество и ефективност на извършената работа.


Mecalac машините се характеризират с екстремна компактност и уникална мобилност за по-висока производителност на обекта. Избирайки да работите с машина Mecalac означава, че избирате да работите различно, осигурявайки повече комфорт и безопасност на оператора.