Mecalac пусна на пазара новия железопътен багер 216MRail

Posted by vasoto 25.09.2020 0 Comment(s)

Mecalac има удоволствието да представи най-новото си творение – 216MRail

 

След поредица от иновативни решения за строителството Mecalac има удоволствието да представи най-новото си творение – 216MRail, специален компактен железопътен багер за железопътно строителство и поддръжка

 

След като в продължение на 20 години работи в тясно сътрудничество с железопътни и автомобилни специалисти, ползвайки се от полезна обратна връзка от този сектор, Mecalac за пореден път изненадва приятно клиентите си, пускайки на пазара този съвсем нов железопътен багер. Специалният и иновативен дизайн на 216MRail позволява на производителя да предложи на потребителите диференцирана и конкурентна оферта. Официален представител на Mecalac за Бълхгария е Роланд Трейдинг ООД.


Повишена производителност


Железопътният багер 216MRail е перфектно балансиран благодарение на иновативната архитектура, която съчетава нисък център на тежестта и добре центрирана надстройка. Съотношението мощност – тегло е ненадминато с до 8 тона по релси. С хидростатично задвижване, 216MRail се движи гладко и комфортно по жп трасета. Машината може да достигне скорост от 30 км/ч както по релси, така и по шосе. Железопътният багер също така е оборудван с пневматична спирачка и е в състояние да тегли ремарке.


Максимална практичност


Изборът на 216MRail означава избор на по-икономична машина: хидростатичната трансмисия намалява износването на гумите, а екорежимът и допълнителните системите ограничават ненужния разход. Инженерите на Mecalac са проектирали този модел така, че да може текущата поддръжка на машината и зареждането с дизелово гориво да се извършват от нивото на земята. Благодарение на новата платформа за телематика MyMecalac се осигурява максимално оптимизирано управление на машината.


Иновации


Признат за своите иновации и правейки работата на потребителите значително по-лесна, Mecalac е решил да намали до минимум сложните настройки в новия си железопътния багер 216MRail. Интерфейсът оператор – машина е значително опростен. Екраните са лесни за разчитане и конфигуриране, като само най-важните данни за машината се появяват в реално време. Функциите за подпомагане на водача са достъпни чрез обикновен превключвател. Може да се каже, че поредната иновативна строителна техника на Mecalac е толкова удобна за работа, че бързо се адаптира към нуждите на оператора.
Поддръжката на железопътните линии е разрастваща се индустрия в световен мащаб и 216MRail е идеален за
максимално ефективна и безопасна работа в тази област. Новият модел на Mecalac е наличен във всички страни, където междурелсовото разстояние има стандартните размери (1435 mm), и отговаря на европейския стандарт EN 15746. Дистрибуторската мрежа на Mecalac е добре развита и следователно е в състояние да предостави на всички свои клиенти първокласни услуги. Проектиран специално за железопътния транспорт, опростеният, компактен и пъргав 216MRail без съмнение е отлична машина, която със сигурност ще се докаже и като добра инвестиция.