Mecalac продължава с приятните изненади

Posted by vasoto 23.05.2021 0 Comment(s)

Както неведнъж сме писали, марката Mecalac се превърна в синоним на революционни решения и иновации в бранша, улесняващи значително работата на строителните фирми, позволяващи им да увеличат своята производителност и съответно печалбата

 

 

През тази година Mecalac за пореден път изненада приятно феновете и клиентите на марката, като представи няколко нови модела, а също така и редица полезни подобрения към вече добре познатите и доказали се машини. Такива подобрения например са новата конфигурация на стрелата и специалната приставка, т.нар. хидравличен палец, за своите многофункционални гуменоверижни багери 6MCR и колесни багери 7MWR.


Нова стрела


Досега патентованата стрела на Mecalac беше съставена от три отделни секции с възможност за странично изнасяне на едната част (Offset). Новото е, че вече моделите могат да бъдат поръчани и със стрела, съставена от две части, която също има възможност за странично изнасяне. Такъв тип стрела е идеален вариант за традиционните строителни дейности като изкопни работи и товарене на камиони. На размери стрелата от две части е подобна на тази, съставена от три части. Тя обаче осигурява по-широк работен ъгъл, по-бързо движение и по-голяма сила на проникване. Операторите и собствениците на автопарка могат да избират между двата типа конфигурация в зависимост от нуждите на тяхната фирма.


Нова специална приставка


Друга иновация от Mecalac e, че компанията вече предлага специална приставка, т.нар. хидравличен палец, именно за своите модели 6MCR и 7MWR, оборудвани с гореспоменатата нова стрела с възможност за странично изместване, съставена от две части. Хидравличният палецът е съставен от четири зъба и е съвместим със системата за бърза и лесна смяна на прикачните елементи Mecalac CONNECT. Този полезен инструмент улеснява хващането, задържането и преместването на големи или дълги предмети.
Постоянното натиск, упражняван върху предметите от палеца, осигурява още по-прецизен контрол на товара. Предимството на този инструмент е, че може да остане на машината дори по време на копаене, за разлика от други прикачни елементи, които трябва да бъдат демонтирани. Тази опция може да бъде поръчана фабрично или да се инсталира на по-късен етап, когато е необходимо.


6MCR съчетава качествата на
челен товарач със завъртане на
надстройката като багер


Многофункционалният гуменоверижен багер-товарач 6MCR е един от най-популярните модели от серията MCR на Mecalac. Той съчетава качествата на челен товарач със завъртане на надстройката като багер и може да се движи със скорост над 10 км/ч. По-краткото време за придвижване в сравнение с други багери допринася за повишаване на производителността, за оптимизиране на машинопарка и в по-голяма степен за оползотворяване капацитета на машината. Благодарение на главния превключвател операторът може лесно да преминава от режим на работа като багер към режим на челен товарач, което също значително увеличава производителността. Бързо и прецизно изкопаване на канали в непосредствена близост до стена или успоредно на машината, преместване на товари, разтоварване на палети зад препятствия или под нивото на земята – каквото и да е предизвикателството, гуменоверижните багер-товарачи от серия MCR могат да се справят, предлагайки решения на трудни задачи в строителството и логистиката на обекта.


Функции за икономия на гориво


Моделите MCR на Mecalac предлагат редица функции, предназначени за икономия на гориво, включващи автоматично преминаване на двигателя на празен ход, автоматично изключване на дизеловия агрегат след определено време работа на празен ход, включване на охлаждащия вентилатор за радиатора само при необходимост и др. В крайна сметка използването само на една комбинирана машина на обекта допълнително намалява разходите за експлоатация и поддръжка.

Всички продукти на Mecalac могат да бъдат поръчани от официалния представител на марката за България – Роланд Трейдинг ООД.

 

 

 

 

Mecalac вече предлага специална приставка, т.нар. хидравличен палец, за многофункционални гуменоверижни багери 6MCR и колесни багери 7MWR

 

Многофункционалните модели на Mecalac 6MCR и 7MWR вече могат да се поръчат с нова стрела