Mecalac 15MC – лидерът в градското строителство

Posted by vasoto 10.10.2018 0 Comment(s)

 

Новият верижен багер Mecalac 15МС с работна маса 15 т е резултат от съчетаването на експертните познания на френските инженери за колесните и верижните машини. Това решение на Mecalac комбинира по изключителен начин компактност, стабилност, безопасност, лесно управление, голяма товароподемност и икономии на гориво.

 

 

Конструкцията и работоспособността на новия верижен багер 15МС са специално проектирани да отговорят и на най-претенциозните изисквания на строителните фирми, работещи в градска среда.


Най-доброто от два свята


Mecalac 15MC е компактна машина с огромна сила на копаене, която може да работи с багерна кофа или друг инвентар съвсем близо до предния ръб на кабината си, а в същото време предлага изключителен работен обсег от 9 м. Този багер, освен че е изключително здрав, може да работи също с товарачна кофа с капацитет 1000 л и палетна вилица. Той също използва най-новите технологии на Mecalac, които се влагат и в последната серия колесни багери MWR: прецизно координирано движение на хидравличните цилиндри на стрелата (Cylinder Coupling), бързосменник Connect с реверсивно действие, централен превключвател за различните функции и др. Багерът 15МС е оборудван с дизелов двигател Deutz от 136 к.с., което го прави най-мощния в своя клас.


Лекота на работните движения


Mecalac 15MC е с подходяща работна маса за обекти в градовете. Освен това той разполага с трикомпонентна стрела, която може да се оборудва с кинематика за Offset (допълнителен цилиндър на средното рамо за промяна на посоката на копаене наляво и надясно), позволяваща на оператора да работи извън обичайния периметър и така да се възползва максимално от мощността и компактността на машината. Така, без по-особени допълнителни маневри, багерът е винаги подходящо разположен и може да работи със забележителна прецизност на трудни обекти. Независимо дали зад някаква преграда, или съвсем близо до стена, новият 15МС може да копае, повдига и манипулира товар с тегло до 50% от собствената му маса на височина 3 м със съвсем малко работни движения. А уникалното движение на хидравлично артикулиращата му стрела достига обсег от 9 м с едно действие. Диаграмата на копаене в съчетание с много голямата мощност и прецизност осигуряват на оператора възможността да работи ефективно не само близо до нейните гранични стойности, но и в самите гранични стойности.

Новият верижен багер Mecalac 15МС е оборудван стандартно с вериги с ширина 500 мм. Като опции се предлагат с ширина 600 мм или с гумени плочки за придвижване по чувствителни повърхности, ако е необходимо. При стрелите клиентите имат избор в три варианта: универсална трикомпонентна стрела на Mecalac, двукомпонентна стрела и двукомпонентна с Offset. Следователно машината може да бъде конфигурирана по такъв начин, че да отговори на всички потребности на строителството в градски условия.


Максимална видимост


Новият багер е конструиран с идеята за максимална директна видимост към обекта. Отзад линиите на капаците са с нов дизайн и се сливат плавно със задното заоблено стъкло. Стрелата се изтегля в крайно положение назад по такъв начин, че осигурява максимум странична видимост. Предният прозорец, който е от две секции и може да се прибира под тавана,
както и отваряемите прозорци на вратата осигуряват на оператора директен визуален контакт с обкръжаващата го среда на обекта.
С помощта на огледала и две вградени камери (стандартно оборудване) нивото на видимост се повишава още повече, като операторът може да държи под око обекта около себе си и в същото време да върши ефективно работата си.


И още…


Чрез адаптиране на горната рама на ходовата част на колесния багер Mecalac 15MWR към конструкцията на верижния 15 МС френският производител трансферира предимствата и ползите от своята технология и създава перфектна компактна машина за работа в градска среда. От горивния резервоар, разположен ниско в рамата на ходовата част и защитен от стоманена плоча с дебелина 12 мм, през лекотата на достъпа към компонентите за обслужване от нивото на земята, до лесното влизане и излизане от кабината, свеждащо до минимум вероятността от инциденти, веднага става ясно, че новият Mecalac 15MC е верижен багер, с който много малко машини на пазара в неговия клас могат да се мерят.

 

 

 

Mecalac 15MC е компактна 15-тонна машина, която може да се завърти на 360°, почти без да излиза от рамките на ходовата си част