Колесни багери на MAX

Posted by vasoto 20.09.2018 0 Comment(s)

Съчетавайки предимствата на колесните и верижните багери в едно уникално решение, Mecalac предлага ново поколение машини, съчетаващи компактност, мобилност, стабилност, възможност за най- различни приложения, безопасност, лесно управление и висока товароподемност. Запознайте се с новата серия колесни багери MWR

 

 

Новата серия MWR включва четири модела с работни маси от 7 т до 15,5 т и работни дълбочини от 3 м до 4,8 м. Тези машини са крайният резултат от използването на нова концепция и експертните познания на екипа на Mecalac за колесните и верижните багери, допълнени от задълбочени изследвания и дискусии с професионалисти в тази област.
Новите колесни багери са конструирани така, че да предложат размери XS в съчетание с товароподемност XL, като в тях са вложени най-новите патентовани технологии на Mecalac: стрела с допълнителен цилиндър за промяна на посоката на копаене наляво и надясно (Offset), прецизно координирано движение на хидравличните цилиндри на стрелата (Cylinder Coupling), бързосменник Connect, централен превключвател за различните функции и система за регулиране на скоростта на придвижване.


По-нисък център на тежестта


Новите колесни багери MWR се отличават с 20% по-нисък център на тежестта – много по-нисък от аналогичните конкурентни машини. Според Mecalac това решение революционизира сегмента на колесните багери и има своето въздействие на всички нива – от стабилност и достъп към кабината до безопасност и високопроходимост. Това означава, че машината е много по-балансирана и мощна, без да се пренебрегва някое от нейните качества, доказани в предходното поколение.

Новите колесни багери от серия MWR предлагат изключителна стабилност на 360°, т.е. машината има еднаква стабилност независимо от ъгъла на завъртане на надстройката. Ето защо с този багер операторът може най-спокойно да повдига, спуска, товари, разтоварва и т.н., дори и при придвижване на машината. Балансът се отразява отлично и на високата товароподемност на 360°.

Уникалната конструкция на багерите MWR ги превръща в мощни и прецизни машини за манипулиране на товари, които могат да повдигнат тежест, равняваща се на 50% от собствената им маса. Трикомпонентната стрела с функция Offset формира положителна маса и естествена противотежест. Така тя оптимизира подемната сила и осигурява много повече свобода за манипулиране и завъртане с тежки товари, в т.ч. с палетна вилица.

Благодарение на по-ниския център на тежестта, съответно по-ниския под на кабината, операторите се качват съвсем лесно в нея, без физическо усилие или някакъв риск. Според Mecalac кабината е разположена с 20% по-ниско от аналогични конкуренти машини, което прави достъпа до нея най-удобен, още повече, че е добавено стъпало, което отлично се вписва в дизайна на машината.

Резервоарът за горивото е много удобен за зареждане, защото сега той е разположен в рамата на ходовата част, на едно ниво със стъпалото, което води към кабината. Освен че допринася за понижаване на центъра на тежестта, по-ниската позиция на резервоара и неговият увеличен обем осигуряват по-голяма безопасност и видимост. В сравнение с повечето колесни багери, където резервоарът за дизел е разположен в надстройката, зареждането с гориво при багерите на Mecalac става много по-лесно и безопасно.


Още преимущества


Въпреки че са големи машини, новите колесни багери от серия MWR могат да се справят с всякакъв наклон или състояние на терена, каквито и да са атмосферните условия, заявяват от Mecalac. Благодарение на предвидения отделен хидравличен кръг за придвижването, по-ниския център на тежестта, задвижването на колелата 4х4х4 и трите режима на завиване, операторът може да работи удобно, без сътресения в кабината. Независимо каква дейност извършва и какъв е теренът, с колесния багер се работи леко, тъй като той е много мобилен и винаги балансиран, допълват от Mecalac.
Любопитен факт е, че по-ниският център на тежестта не се отразява на просвета на машината от земята. Заради своята конструкция и „вграждане“ на надстройката в ходовата част новите колесни багери могат да се оборудват с доста големи колела, без това да се отразява на тяхната компактност. По този начин те запазват своята мобилност и могат да
преодоляват различни препятствия бързо и лесно.

 

 

Трикомпонентната стрела с функция Offset формира положителна маса и естествена противотежест и затова новите модели MWR могат да повдигнат товар, равняващ се на 50% от собствената им маса