Идва нещо голямо

Posted by vasoto 19.04.2019 0 Comment(s)

 

Специалистът по претоварни машини, немският производител Fuchs, записа поредно успешно участие на bauma 2019 – най-голямото световно изложение на техника за строителството, мините, кариерите, рециклиращата индустрия, пристанищата и др. Компанията от Бад Шьонборн представи три нови модела, сред които се извисяваше 63-тонният Fuchs MHL375 HD.

 

На впечатляващо голяма площ от 614 декара над 3700 изложители от цял свят се бориха да привлекат от 8 до 14 април вниманието на огромните тълпи посетители, достигнали изумителния брой 620 000 души. Сред големите играчи на това мегаизложение се нареди традиционно и достойно немската компания Terex Deutschland GmbH – с бизнес бранд FUCHS. Новата претоварваща машина Fuchs MHL375 HD е предназначена за клиенти, като пристанища или големи компании от рециклиращата промишленост.


Това е машината


Дебютиращият Fuchs MHL375 HD се захранва от нов икономичен дизелов двигател, отговарящ на последните най-стриктни екологични стандарти на Европейския съюз по Етап V. Той може да се поръча в електрическа версия със захранване от мрежата с кабел, при което се използва електромотор с мощност 200 кВт. В зависимост от конфигурацията на стрелата и рамото работният обсег на MHL375 HD може да бъде от 18 до 20 метра.

Новият модел се отличава с много добра сервизна пригодност, като към важните компоненти и агрегати има лесен достъп от сервизната платформа. Удобно и безопасно се достигат двигателят, въздушните филтри и други компоненти. На всяка от двете страни на надстройката на машината има по една стълба за удобно изкачване нагоре. За още по-голямо улеснение на сервизните техници новият модел разполага с шина
CAN – изключително модерна технология при мобилните индустриални машини за директно и лесно диагностициране на дефекти и проблеми. В допълнение MHL375 HD разполага с интелигентна система за тестване на електрическите предпазители (бушони), която може да се използва при всякакви ситуации.

Накрая, но не на последно място, немските инженери са направили живота на сервизните техници много по-лесен и чрез модерната телематична система, предоставяща като на длан необходимите данни за техническото и работното състояние на машината, включително наближаващи сервизни интервали, съобщения за дефекти, обяснени с лесно разбираеми думи и др. В същото време дистанционно предаваната информация за работното състояние на машината помага на собственика или ръководителя на автопарка да оптимизира разходите за експлоатация и поддръжка. В резултат става напълно постижима целта фирмата клиент да разполага с техника, която е винаги в отлично състояние.

Разбира се, помислено е също толкова старателно и за операторите. Новата кабина предлага много простор вътре и отлична панорамна гледка наоколо. Съвременни удобства, като специални отделения за лични вещи със зарядно устройство за мобилни телефони и минихладилник за храна и напитки, допринасят за приятната работна обстановка. Те се допълват от комфортното вътрешно осветление, интуитивната работа с уредите за управление и ясно разбираемите съобщения на 7-инчовия многофункционален touch screen дисплей.


Полезни опции


В отговор на високите изисквания на западноевропейските клиенти инженерите на Fuchs са разработили немалка гама от опции, с които може да се поръча новият MHL375 HD. Сред тях трябва да отбележим функцията Float Switch, която автоматично повдига стрелата при прилагане на прекалено голям натиск с работния инструмент. По този начин се предпазват от повреждане чувствителни повърхности, например пода на баржата, която машината разтоварва. За по-голяма безопасност MHL375 HD се оборудва с камери, показващи изображения отзад и отстрани на машината. Те могат да бъдат дооборудвани с функция за ясна видимост през нощта, а при необходимост да се инсталира и цялостна система от камери за 360-градусова видимост.

MHL375 HD може да се поръча с работен хидравличен инструмент според изискванията на клиента и работните условия. В същото време е предвидена възможност за монтаж на високонапорен хидравличен филтър (със следене степента на проходимост) за линията, която обслужва инструмента. Така се осигурява ефективна защита на хидравличната система срещу попадане на замърсители в нея. Освен колесната ходова част от Fuchs предлагат и версия с вериги.

Да не забравим за най-модерната опция днес – завиване само с джойстик, без кормило, осигуряваща още по-добра видимост към работната зона и по-голям комфорт за оператора.