Fuchs MHL390 F – новият флагман в гамата

Posted by vasoto 01.03.2017 0 Comment(s)

 

Новата претоварваща машина Fuchs MHL390 F е специално разработена за голям работен обхват на стрелата и високи нива на товароподемност при интензивна експлоатация на пристанища или от големи фирми, преработващи скрап. Официален представител на Fuchs за България е Роланд Трейдинг ООД.
 
В гамата на известния немски производител на претоварващи машини моделът на Fuchs MHL390 F вече е най-големият и най-производителен, с работна маса в диапазона 76,2 – 87 тона. Той наследи досегашния флагман MHL380. В конфигурация за претоварване на скрап стрелата на Fuchs MHL390 F осигурява досег до 22 м, а със стрела тип банан машината работи в обсег до 24,5 м за ефективно достигане в дълбочина трюма на корабите. Ако трябва да обработва различни товари (въглища, зърно, дървесина или големи чували тип Big Bag), Fuchs MHL390 F разполага с бързосменник за лесен монтаж на необходимия прикачен инвентар. Ходовата част и широките стабилизатори осигуряват несравнима стабилност и ниско специфично налягане върху терена.

Икономичен и екологичен

Fuchs MHL390 F се захранва от 6-цилиндров дизелов двигател Deutz с мощност 408 к.с. За постигане на актуалните емисионни норми по Етап IV на ЕС се използват модули за двойна селективна каталитична редукция (SCR). Ето защо машината няма необходимост от филтър за частици (DPF), което елиминира нуждата от регенерирането му. А това от своя страна осигурява работа без прекъсвания и по-нисък разход на гориво.

Тристепенният икономичен режим позволява на оператора да регулира прецизно оборотите на дизеловия двигател спрямо изискванията на изпълняваната дейност. В мощен режим се използват високи обороти на двигателя за изпълнението на тежки задачи, например товарене и разтоварване на кораби или захранване на много големи шредери с отпадъци. Операторите могат да намалят оборотите на двигателя с 12% в икономичен режим и с 19% в икономичен режим+ при по-леки задачи, като сортиране и изчистване на материала за постигане на значително намаляване разхода на гориво в сравнение с мощния режим.
 

Издръжлив и удобен за работа


Fuchs MHL390 F се отличава със здрава и издръжлива конструкция за дългогодишна експлоатация в пристанища и преработка на скрап. Например централно монтирания въртящ се венец предлага 360-градусова максимална товароподемност, а здравият му двуредов дизайн разпределя силите на натоварването върху два реда лагери за по-дълъг експлоатационен живот. Хидравличните цилиндри на стрелата се отличават с голям диаметър и обратен монтаж (основата на цилиндъра е монтирана към стрелата), като предлагат надеждна работа и върхова защита от падащи отломки.


Кабината е хидравлично повдигаща се с отлична видимост стандартно от височина 6,4 м, измерена от земята до нивото на очите на оператора. Тя може да се движи независимо и в посока напред до 2,2 м. За пристанищни приложения е предвидена система за издигане на кабината до 8,7 м (опция).

Кабината разполага с широк тъчскрийн дисплей, осигуряващ интуитивна работа с функциите на машината. Видеоизображенията се показват на отделен екран, като стандартно Fuchs MHL390 F се доставя с камера за обратно виждане. Машините с издигаща се кабина до 8,7 м за работа в пристанища вървят в комплект със система от камери за 360-градусова видимост към зоната около машината. Всички най-важни движения с машината се извършват чрез специално проектиран джойстик, като някои от бутоните по него могат да се програмират от оператора според предпочитанията му.


Централната платформа за сервизиране, разположена върху надстройката на Fuchs MHL390 F, значително намалява времето за ежедневна поддръжка. Така сервизните техници имат бърз достъп до дизеловия двигател, точките за зареждане с гориво и AdBlue, хидравличния резервоар и централната гресираща система за минимум престои.


Накрая, но не на последно място, телематичната система на Fuchs за следене и мониторинг на работата на машината позволява на клиентите допълнително да оптимизират ефективността от използването є и да намалят престоите чрез дистанционно получаване на различни видове предупреждения за наближаващо планово обслужване или възникнали повреди.