Fuchs MHL370 F – нов модел в гамата

Posted by vasoto 16.06.2018 0 Comment(s)

 

 

 

Новият модел MHL370 F разширява гамата на Fuchs и отбелязва навлизането на известния немски производител на претоварващи машини в 55-тонния висококапацитетен клас

 

Fuchs MHL370 F е разработен за висока производителност при работа на пристанища или големи фирми за рециклиране на скрап. Новата претоварваща машина се отличава с голяма противотежест, масивна ходова част и заета площ от 5,44x6,27 м при разпънати стабилизатори, което осигурява отлична стабилност и висока товароподемност при голям работен обсег. Според производителя новият модел предлага по-висока товароподемност в сравнение с конкурентни машини в своя клас, както и с 14,5% по-голям товарен капацитет спрямо Fuchs MHL360 F при работа с 18-метрова стрела.


Надеждност и маневреност


Новият Fuchs MHL370 F се предлага с две прави стрели с дължина 16,5 м и 18 м. Специално за работа в пристанища е предвидена 18-метрова извита стрела. Новите хидравлични цилиндри на стрелата, които
са с по-голям диаметър, разчитат на по-голямо работно хидравлично налягане за повишена товароподемност, а предпазните клапани на стрелата и рамото увеличават сигурността при работа в случай на спукване на хидравличен маркуч.
Новият модел може да бъде оборудван с широк кръг прикачен инвентар от Fuchs: грайфер тип „кактус“, грайферна кофа, магнит, кука и др., според вида на изпълняваната работа. На върха на рамото може да се монтира бързосменник за бързо преминаване от един работен орган към друг. Fuchs MHL370 F е оборудван с единични плътни гуми SETCO с диаметър 1500 мм. Така машината разполага с отлична стабилност при придвижване под товар и възможност за изкачване на наклон до 30%. За разлика от някои конфигурации с двойни гуми при варианта с единични гуми се минимизира заклещването на метални елементи. В допълнение колесната формула 4x4 предлага отлично сцепление по неравни повърхности, а двускоростната хидростатична трансмисия достига максимална скорост 15 км/ч за бързо придвижване по пристанищните докове или в двора със скрап. Предният мост завива до 27°, което осигурява малък радиус на завиване от 8 м, подобен на MHL360 F, за отлична маневреност.


Икономичност и комфорт


Надеждният Fuchs MHL370 F се захранва от икономичен дизелов двигател с мощност 313 к.с. с турбокомпресор. Пасивната регенерация на филтъра за частици (DPF) осигурява непрекъснатост на работата при нисък разход на гориво. Тристепенният икономичен режим за управление на двигателя позволява на оператора да регулира по-прецизно оборотите според извършваната работа. Благодарение на него могат да се постигнат икономии на гориво до 36%.
В кабината основният 7-инчов тъчскрийн дисплей предлага интуитивна работа за по-голяма лекота на управление, а вторият цветен дисплей показва изображението от камерата за обратно виждане с възможност за нощен режим. Чрез специално разработените джойстици се управляват всички основни функции на машината посредством бутони, които
могат да се програмират според потребностите на оператора. Хидравлично издигащата се кабина предлага работа от височина 6,1 м (измерва се от земята до очите на оператора) и независимо движение напред до 2,2 м за отлична видимост към работната площадка.


Достъпът до сервизната платформа става чрез сгъваема стълба, като се предлагат всички удобства и условия за намаляване на ежедневното необходимо Fuchs MHL370 F – нов модел в гамата време за инспекция и обслужване.


Основните възли


Новият модел MHL370 F разширява гамата на Fuchs и отбелязва навлизането на известния немски производител на претоварващи машини в 55-тонния висококапацитетен клас и агрегати, като двигател, точки за пълнене на гориво и AdBlue, както и хидравличен резервоар се достигат лесно от платформата. Системата за централно смазване, също с достъп от платформата, автоматично гресира множество точки от горната част на машината за елиминиране на човешкия фактор и повече надеждност.


Телематичната система на Fuchs, която се предлага с MHL370 F, позволява на клиентите да оптимизират ефективността от работата на машината и да намалят престоите за ремонти и поддръжка чрез изпращане на съобщения за приближаващи планови обслужвания и възможни повреди.

 

 

 

 

Fuchs MHL370 F е предназначен за висока производителност при работа на пристанища или големи фирми за рециклиране на скрап