Fuchs MHL331F вече и в България

Posted by vasoto 12.09.2019 0 Comment(s)

 

 

Германският производител Fuchs е специалист по претоварващи машини. Един от най-практичните модели на компанията от новата Серия F – MHL331F, вече може да бъде видян и в България. Машината е доставена от официалния представител на Fuchs у нас – Роланд Трейдинг ООД.

 

Претоварващата машина Fuchs MHL331F е предназначена за работа най-вече на компании от рециклиращата промишленост. Моделът е по-икономичен спрямо предходния, а дизайнът на кабината е значително подобрен. Захранва се от 4-цилиндров дизелов двигател, отговарящ на екологичните стандарти на Европейския съюз по Етап IV. Мощността на двигателя е 115 kW или 154 к.с.

Моделът може да се поръча и в електрическа версия със захранване от мрежата с кабел, при което се използва електромотор с мощност 90 кВт. Оперативното тегло на машината без прикачното оборудване може да е от 22,8 до 24,2 тона. В зависимост от конфигурацията на стрелата и рамото работният обсег на MHL331F може да бъде от 10,7 до 12 метра.


Революция в рециклирането


С разнообразните си функции и висока скорост на маневриране MHL331F прави истинска революция при постиженията в рециклирането. Солидното шаси осигурява безкомпромисна стабилност дори при претоварване на материали от няколко тона, без да се налага какъвто и да е компромис нито със скоростта, нито с прецизността при работа. Двойно лагерният въртящ венец е напълно приспособен за различните режими на работа и подадените команди и спира плавно движението в работния процес. За да бъде предпазено шасито, може да бъде поставена защитна решетка, която е особено полезна при работа на скрап площадки. Това предотвратява повреди по кардана и трансмисията. Лесно настройващият се дисплей алармира оператора, когато машината е натоварена или е необходимо сервизиране, предотвратяващо нежелани допълнителни повреди или престой.

Претоварващата машина MHL331F използва съвременна охлаждаща технология. Разделната охлаждаща система, състояща се от хидростатично задвижван вентилатор за масления охладител и работещ чрез вискозен съединител вентилатор за водното охлаждане, гарантира безотказно и изключително тихо охлаждане и поддържане на работна температура, не повисока от 50 °C. Налице са и допълнителни екстри, като филтър за частици и херметизиране на кабината с предпазна вентилационна система за по-голяма сигурност и комфорт.


Безопасност, екологичност и ергономичност


Освен високото ниво на безопасност и екологичност ергономичността е друг приоритет в претоварващите машини Fuchs. Високотехнологичният 7-инчов дисплей предоставя бърза и детайлна информация за всички процеси в машината, а повдигаемата кабина с панорамни прозорци осигурява винаги отличен ъгъл и пряка видимост при работа. Интуитивно и удобно подредените уреди в кабината гарантират комфорт и бързина на работата, а удобната седалка прави приятен дори най-дългия работен ден. За още по-голяма безопасност MHL331F е оборудвана с камери, показващи изображения отзад и странично на машината. Завиването се извършва само с джойстик, което осигурява по-добра видимост към работната зона и по-голям комфорт за оператора.

MHL331F се отличава с много добра сервизна пригодност, като към важните компоненти и агрегати има лесен достъп от сервизната платформа. Удобно и безопасно се достигат двигателят, въздушните филтри и други компоненти. За още по-голямо улеснение на сервизните техници моделът разполага с CAN-Bus – изключително модерна технология при мобилните индустриални машини за директно и лесно диагностициране на дефекти и проблеми. В допълнение MHL331F има и интелигентна система за тестване на електрическите предпазители.

Работата на сервизните техници е значително улеснена и чрез модерната телематик система, предоставяща необходимите данни за техническото и работното състояние на машината, включително наближаващи сервизни интервали, съобщения за дефекти, обяснени с лесно разбираеми думи, и др. В същото време дистанционно предаваната информация за работното състояние на машината помага на собственика или ръководителя на автопарка да оптимизира разходите за експлоатация и поддръжка.