Demag AC 45 City работи навсякъде

Posted by vasoto 14.04.2018 0 Comment(s)

 

 

Най-новият 45-тонен мобилен кран на Terex Cranes e специално разработен за ефективна работа в тесни пространства

 

 

Когато през 1996 г. се появява Demag AC 25 City, той привлича вниманието на цялата европейска строителна индустрия – той е по-компактен от който и да било мобилен кран до този момент и в същото време предлага много сериозни работни параметри, а и има само една кабина, в която се съвместява шофирането и работата с крана. Браншът бързо осъзнава, че новият кран има несравними преимущества при работа в тесни сгради и в пренаселената градска среда.

В резултат от големия интерес от страна на клиентите, само година по-късно се появява и Demag AC 40 City. Този мобилен кран става не само най-успешният модел в своя клас с доставени над 1000 бройки, но печели и титлата „Кран на годината“. Следват още модели и благодарение на името, което дава на тази серия, Demag се счита днес за изобретател на градските кранове.

Сега, с новия AC 45 City, Terex Cranes представя най-новия модел от серията, в която всички кранове се предлагат под легендарното име Demag, възродено през 2016 г. заедно с неговата богата история. „Затова ние трябваше наистина да работим на два фронта. В крайна сметка крановете Demag от клас City трябва да се отличават не само с качество, но също и с иновативна технология“, заявява Франк Шрьодер, директор Продуктово управление – кранове за всякакви терени, по повод очакванията на клиентите. Ето защо новият Demag AC 45 City може не просто да прави всичко, което неговите легендарни предшественици вече могат – той може да го прави много по-добре.


Най-компактният кран в своя клас


От Terex Cranes с гордост заявяват, че където други кранове достигат своя лимит, новият Demag AC 45 City работи без проблем. Ето как производителят доказва това. Като начало триосната машина поставя нови стандарти за компактност в 45-тонния клас с габаритна дължина от само 8,68 м, габаритна ширина – 2,55 м и габаритна височина само 3,16 м. А фактът, че неговата височина може да бъде намалена под 3 м го прави перфектното решение, когато ограниченото пространство е най-важния фактор, какъвто е случаят с работа на закрито. В такива условия новият AC 45 City може да се възползва изцяло от още едно предимство на своята конструкция. Тъй като базовата секция на неговата изцяло хидравлична основна стрела е също много компактна – с дължина 7,8 м, кранът може да работи в сгради със сравнително малка вътрешна височина и го прави ефективно при малък ъгъл на стрелата. Това преимущество е много практично, например при монтаж на портални кранове, тъй като AC 45 City може да вдига тежки товари при малък радиус. В допълнение заради неговата изцяло хидравлична 31,2-метрова основна стрела той може да започне работа много по-бързо отколкото подобни кранове със стрели, на които трябва да се по-ставят щифтове.


Друго предимство е големият избор от конфигурации, които позволяват кранът да се приспособи максимално към изискванията на конкретната задача – например при използване на 1,3-метрово механично удължение (Runner/ Montagespitze) за товари до 25 т. А със сгъваемите удължения на стрелата от 7,1 м и 13 м, дължината на системата може да достигне впечатляващите 44,2 м. В допълнение Demag AC 45 City разполага с такива системи като индикатор за натоварване на ос, индикатор за височина на куката, круиз контрол и камери за наблюдаване на товара, куката и подемния механизъм. В оборудването влиза също радиодистанционно управление. Ето защо Demag AC 45 City е отлично решение за широк кръг задачи.


Усъвършенствана система за управление IC-1 Plus


Без съмнение един от най-важните акценти в инженеринга на новия кран Demag AC 45 City е иновативната система за управление IC-1 Plus. Тя изчислява товароподемността на крана за всяка позиция на стрелата като функция от ъгъла на завъртане на крановата надстройка, като резултатът се зарежда в реално време. Това означава, че товароподемността за конкретен радиус вече не се ограничава до най-малката стойност от предварително изчисления капацитет за 360° както преди. Вместо това кранът може винаги да се възползва от максималната възможна товароподемност.

 

 

Технически данни

 

Клас на товароподемност (t)45
Дължина на основната стрела (m)31.2
Максимална работна дължина (m)44.2
Максимална противотежест (t)5.25
Габаритна дължина (m)8.68
Дължина на шасито (m)7.2
Радиус на завиване над основната стрела / със завиващи всички мостове (m)8.58 / 7.47
Дизелов двигател MTU (hp)348
Максимална скорост на придвижване (km/h)80
Схема на задвижване / опция6х4х6 / 6х6х6
Максимален наклон на изкачване> 80%