Алфа и омега в рециклирането на отпадъци

Posted by vasoto 14.02.2019 0 Comment(s)


При рециклирането на отпадъци има ключови позиции, които са изключително важни за безпроблемната и непрекъсваща работа на цялата инсталация за преработка на суровината – например разтоварването, сортирането и съразмерното натрупване на отпадъците в приемната зона, зареждането на бункерите на шредерите или трошачките, а много често и товарене на готовия рециклат на превозните средства. Ако поверите тези ключови позиции на Fuchs, едва ли ще сгрешите

 

В днешно време отпадъците, които генерират домакинствата и различните индустрии, са наистина суровина, при това много ценна суровина. Но за да може тя да бъде рециклирана и вложена в нови продукти, е необходима нейната подходяща преработка от специализирана техника. А претоварващите машини от реномираната марка Fuchs могат да имат съществен принос към безпроблемната, високопроизводителна и високоефективна работа на всяка технологична линия за рециклиране на отпадъци.


MHL320 F – правилната машина


Претоварващата машина Fuchs MHL320 F (работна маса 19,5 т) e предназначена за ефективна работа при голям брой приложения както на открито, така и на закрито. Тя е компактна, икономична и в същото време производителна (виж началната снимка). Много е подходяща за средни и малки фирми или дейности, които имат потребност от голям обсег на стрелата (до 10,4 м), ефективно сортиране и бързо товарене и разтоварване.

Колелата със стандартни двойни бандажни гуми предлагат ъгъл на завиване до 30° за постигане на малък радиус на завиване от 7 м, така че компактната претоварваща машина да маневрира пъргаво около препятствия. Схемата на задвижване 4х4 и наклоняващият се заден мост осигуряват възможност за изкачване на наклон от 55% и спомага за ефективно преодоляване на неравен терен. А централно разположеният въртящ се венец с двуредов дизайн предлага максимална товароподемност при 360°, изключителна издръжливост и много бърза реакция на командите на оператора.

Новата възможност за завиване чрез джойстик значително повишава маневреността на обекта, съществено подобрява видимостта и осигурява повече място за краката на оператора за още комфорт в кабината. С просто натискане на превключвателя, разположен върху десния джойстик, операторът управлява ефективното завиване наляво и надясно на предния мост.

Кабината на Fuchs MHL320 F е хидравлично повдигаема със система за намаляване на вибрациите (стандартно оборудване). Тя предлага работа от височина до 5,3 м (измерено от очите на оператора до земята) за максимална ефективност при товарене и разтоварване на камиони с високи бордове или зареждане на високи бункери, стифиране или сортиране на материала. Джойстиците и бутоните върху тях са конфигурирани специфично за манипулиране на материали и управляват ключови функции като завиване, магнит, спирачка на завъртане на надстройката, въртене на грайфера и др. Основният тъчскрийн дисплей предлага интуитивно управление на машината и показва изображението от камерата за обратно виждане (стандартно оборудване), предлагаща инфрачервен мониторинг за видимост през нощта.


По-малкият MHL250 F


За по-малки фирми или инсталации за рециклиране с по-малък капацитет немският производител Fuchs предлага модела MHL250 F. Въпреки компактната си конструкция MHL250 F, със собствена маса 15 т и максимален обсег на стрелата 9 м, предлага на операторите отлична видимост, уникална за машините от този клас. Стандартната версия предлага три различни височини на кабината. Като опция тя може да се повдига хидравлично до височина 5,2 м. Охлаждащата система с два отделени един от друг радиатори (опция) е напълно нова за този клас машини. Тази изключително високоефективна система поддържа работната температура на MHL250 F на идеалното равнище. Радиаторите са предвидени за съвсем лесна поддръжка и почистване. Машината се отличава също с нисък разход на гориво и удължени периоди за сервизиране, което се отразява благоприятно на разходите за експлоатация и поддръжка.