Силни дебюти на Fuchs по време на bauma 2019

Posted by vasoto 10.02.2019 0 Comment(s)

 

На световното изложение bauma 2019 (Мюнхен, 8 – 14 април) реномираният германски производител на претоварни машини Fuchs ще представи най-новите си технологични постижения. Сред звездите на щанда на Terex ще бъде и новият модел Fuchs MHL375F HD, който е специално предназначен за интензивна и високопроизводителна работа на пристанища и за фирми, преработващи големи количества скрап.

 

По време на изложението в Мюнхен ще видим три нови модела. Тук ще дебютират обновеният малък модел Fuchs MHL320, специалист по товарене и разтоварване на отпадъци в малки фирми; верижният Fuchs RHL350F, който безпроблемно се придвижва в дълбока кал, както и големият Fuchs MHL375F HD, осигуряващ максимална производителност при товарене и разтоварване на всякакви насипни материали.
Чрез тези модели компанията ще представи и новата си концепция за операторска работна среда. Кабината им е най-комфортната на пазара, заявяват от Fuchs. Операторът разполага с много простор вътре и отлична панорамна гледка наоколо. Съвременни удобства като специални отделения за лични вещи със зарядно устройство за мобилни телефони и минихладилник за храна и напитки допринасят за до - брата работна обстановка. Те се допълват от приятното вътрешно осветление, интуитивната работа с уредите за управление и лесно разбираемите съобщения на дисплея.


Винаги едни гърди напред


Малкият колесен модел Fuchs MHL320 е отлично решение за товарене и разтоварване на отпадъци в малки фирми или там, където има сериозни пространствени ограничения. Обновената машина се отличава с нов дизайн на профила на стрелата, която заедно със захвата към рамото позволява товарене на камиони в помещения с ниски тавани. Двадесет и един тонният MHL320 разполага и със завиване на всички колела, осигуряващо малък радиус на завиване, както и с автоматично превключване на заден ход, като машината може автоматично да разпознае посоката на движение на ходовата част.

От своя страна новият 40-тонен Fuchs RHL350F се базира на един от най-продаваните колесни модели на марката – MHL350F. Новата машина има верижна ходова част, благодарение на която се справя отлично с хлъзгави терени, дълбока кал или сняг. Самата ходова част може да се разтяга и свива по широчина с цел улесняване на транспортирането и намаляване на разходите за него. Хидравличното регулиране на широчината на ходовата част е опция, позволяваща намаляване на необходимото време за привеждане в работно положение.


Големият Fuchs MHL375F HD


Новата пристанищна машина MHL375F HD е от технологично най-високо ниво. Тя се оборудва стандартно с телематичната система на Fuchs за проследяване на работното и техническото є състояние в реално време и може да се поръча или с дизелов двигател, или с електромотор. Fuchs MHL375F HD запълва досегашната празнина в класа от работни маси 60 – 70 т в гамата на немския производител. Машината разполага с внушителна ходова част, но е и много пъргава. Модулният принцип, по който е конструирана, позволява на клиентите да я адаптират бързо към специфичните си изисквания: с двойни или единични гуми, различни варианти на стрели и рамена с общ обсег до 18 или 20 м, различни системи за повдигане на кабината и др.

Като цяло пристанищните претоварни машини на Fuchs предлагат значителни предимства пред останалите видове подемна и товарачна техника. Те не само имат много голям работен обсег, но могат да се придвижват бързо (до 20 км/ч) от пристанищния кей до други работни позиции и да изпълняват разнообразни задачи. Машините са с голям капацитет на товарене и разтоварване и могат да достигнат 150 работни цикъла на час. Специфичната конструкция на стрелата и рамото позволява прецизно насочване на работния инструмент (например грайфер) без люлеене или пропадане, както се случва с въжените кранове. Независимото охлаждане на отделните системи гарантира оптимална работна температура дори при 50° С на околната среда.