По-малко разходи с електрическия Fuchs MHL860F

Posted by vasoto 14.04.2018 0 Comment(s)

 

 

Дългогодишният клиент на Fuchs, компанията Jesus Santos S.A. от Валядолид, попълни машинопарка си с нова електрическа претоварваща машина MHL860F в началото на годината. Испанската компания разчита на надеждността на немската марка и възможността за намаляване на разходите за експлоатация и поддръжка.

 

Това е четвъртият Fuchs, в който фирмата инвестира през последните 15 години. Jesus Santos е единственият център за рециклиране на скрап в Испания, който използва електрическа претоварваща машина и понастоящем изгражда нов трафопост в двора си с цел разширяване в бъдеще.

 

Компанията има опит с три други марки, но избира Fuchs поради редица причини. Според Алфредо Винас, оператор в рециклиращия център, "машината Fuchs предлага повече стабилност и комфорт от другите. След като пътувах до Полша, за да видя подобна машина и да я пробвам, знаех, че това е машината за нас." Лесният достъп до сервизната платформа също е важен фактор, както и че електрическите машини изразходват по-малко енергия от дизеловите модели. „С изключение на по-високия разход на електроенергия при стартиране машината има много малка консумация на електричество“, допълва Винас.

 

Jesus Santos S.A. получава материал за рециклиране от много заводи и автогробища в района на Валядолид, както и от собствени обекти с разрушаване, където се използва Fuchs MHL350D с хидравлична ножица. След обработката на материала той се доставя на леярни в Испания и Португалия.

 

Новата машина работи в тандем с Fuchs MHL350D FQC и използва грайфер с капацитет 0,8 куб.м. След като новият Fuchs пристига тук в началото на 2018 г., той е навъртял почти 400 моточаса за първите два месеца. Според Карлос Сантос, управител на рециклиращия център, фирмата преработва между 7000 и 10 000 т метали месечно, а Fuchs MHL860F е жизненоважно звено от процеса.


Електрическо бъдеще


Използването на електрическо задвижване е съвременна тенденция не само при леките автомобили, но и при претоварващата техника. То е особено подходящо за машини, които не се местят често, стационарни или с жп ходова част, както и за работещите на закрито. При тях мощните електрически задвижвания с локални нулеви емисии изгорели газове и изключително лесната поддръжка предлагат доста осезаеми предимства: голям въртящ момент, типичен за електромоторите; ниски експлоатационни и сервизни разходи; малки емисии на шум и генерирана топлина; значителен брой части и компоненти, заимствани от дизеловите машини, което осигурява оптимална поддръжка, и др. Големият въртящ момент заедно с мощната хидравлична система осигуряват кратко време за изпълнение на един работен цикъл. Уредите за управление, включително познатата система от CAN-шини, са почти идентични с дизеловите модели, така че операторът няма да се учи отново да работи с машината. Благодарение на способността за регулиране на оборотите на електромотора според действителното работно натоварване претоварващите машини Fuchs постигат висока енергийна ефективност, заявяват от немския производител.

 

Електрическите претоварващи машини Fuchs стандартно използват кабел, който се включва към електрическата мрежа. Неговата дължина и необходимата макара се адаптират според конкретните потребности на клиентите. С използването на кабел машината може да се движи много бързо в зоната, обусловена от голямата му дължина. Директното включване към мрежата елиминира прекъсванията на работата за презареждане с гориво или зареждане на тягови батерии. За по-голяма
гъвкавост машината може да се поръча с няколко контакта по нея, където да се включва кабелът.


Благодарение на допълнителния агрегат Power Pack работата с тези машини може да бъде още по-гъвкава. Той позволява експлоатацията да е изцяло независима от външните източници на електрическа енергия. Агрегатът Power Pack е особено полезен, когато машината трябва да отиде до автомивка, сервизно хале или да се качи на собствен ход на товарно ремарке, които могат да бъдат разположени по-далеч.