Mecalac предлага иновативни багери и товарачи за строителния сектор

Posted by vasoto 01.10.2018 0 Comment(s)


Отлично съчетаваща водещи за класа характеристики с гъвкавост, скорост и иновативност, новата гама се произвежда в завода на Mecalac Group в Анси, Франция. Разработен да отговаря на строгите изисквания на днешните градски строителни площадки, всеки продукт е компактен, ефективен по отношение консумацията на гориво и мултифункционален.


Mecalac MTX


MTX е комбинация от багер и товарач, с палетни вилици и различно оборудване, обединени в една единствена машина. Той се характеризира със съчленена стрела и с рама с нисък център на тежестта. С ъгъл на накланяне от 140º машината товари без да се пречи на погледа на оператора. Чрез бързосменник се дава възможност да се използват много прикачни устройства, докато съчлененото шаси осигурява маневреност.
Mecalac MCR
Представлява Smart комбинация, като MCR може да превключи за секунди от компактен верижен багер с изключително висока скорост от 10km/h към 360° товарач. Налични са три модела -  6MCR, 8MCR и 10MCR, като всеки един от тях се задвижва от 55kW-ов двигател. Максималната сила на врязване на кофата в багерна конфигурация е 2580daN.


Mecalac MWR


MWR интегрира доказани характеристики върху изцяло ново колесно шаси. Налични са четири модела - 7MWR, 9MWR, 11MWR и 15MWR, като цифрата показва товароподемността. Бърза и пъргава, трансмисията на 7, 9 и 11MWR е една затворена хидростатична система. Стандартното изпълнение е с две управляващи колела, но е налично и по-предпочитаното такова с четири управляващи колела с опция за рачешко управление.


Mecalac Mce


Верижният багер MCe има радиус на завъртане на задната част от само 1600mm и може да работи в границите на една лента от уличното платно. Способна да направи пълно завъртане в пронстранство по-малко от 3220mm, умната кинематика осигурява изпълнението на всички функции в най-строги параметри.


Mecalac AX-AF


Дали се използва под наем или на строителни площадки с тежък режим на работа, гамата колесни товарачи на Mecalac (AX 700, AX 850, AX 1000, AF 1050, AF 1200) e устойчива, интуитивна и се характеризира с авангардни технологии за оператора. С вместимост на кофата от 0.7m³ до 2m³ и обща височина по-малка от 2.5m – 2.7m, отличителното представяне на колесните товарачи е съчетано с лесно транспортиране.


Mecalac AS


Многостранна, дълготрайна и гъвкава - гамата Mecalac AS е известна с това, че има най-технологично напредналите товарачи с ротиране в света. Благодарение на иновативния дизайн и най-съвременните технологии, пълният товар може да бъде натоварен, транспортиран и завъртян на 90° без загуба на стабилност. Портфолиото включва пет модела - AS 50, AS 700, AS 900, AS 1600 и AS 210e.


Mecalac AT


Конструирани за стабилна, многостранна работа в най-ограничени пространства, телескопичните товарачи на Mecalac имат голяма вместимост на кофата, огромна височина на разтоварване и мощно представяне. Новоразработената Mecalac P-кинематика е характерна с постоянна сила на врязване и с постоянни параметри в целия обхват на разтоварването. Произвеждат се два модела - AT 900 и AT 1050.

Коментирайки развитието на продуктите, Грег Хорн – Генерален Мениджър на Mecalac Construction Equipment UK Ltd (MCE), сподели: „Представянето на нови продукти на пазара в Обединеното Кралство става част от дългосрочна корпоративна стратегия, за да се отговори на променящите се изисквания в сектора и да се осигурят иновативни решения за подпомагане на операторите в цялата страна. Всеки модел от портфолиото на Mecalac Group е доказан, гъвкав и създаден да работи отлично в предизвикателни градски среди. Ние сме убедени, че гамата ще бъде приета добре от професионалистите в страната, които разпознават ползите от приемането на новите технологии за свеждане до минимум на времето за работа и за подобряване на ефективното представяне.“