Марката Demag се завръща на пазара

Posted by vasoto 30.05.2016 0 Comment(s)

 

На 11 април, първия ден на световното изложение bauma 2016, Terex Cranes обяви официалното завръщане на легендарната си марка кранове Demag под мотото „Една легенда се завръща“. На откритата площ на компанията бяха показани три обновени 5-осни мобилни крана, част от семейството кранове за всякакви терени на Demag.

Гамата на Demag включва 11 мобилни крана за всякакви терени (All Terrain Cranes) с максимални товароподемности от 100 т до 1200 т и седем крана с решетъчна стрела и верижна ходова част с капацитети от 400 до 3200 т. „Много съм развълнуван от новото въвеждане на марката Demag. Правим го, защото нашите клиенти поискаха да върнем марката Demag. Толкова е просто“, каза по този повод Кен Лусбърг, президент на Terex Cranes. „Марката Demag е легенда и чрез разговори с голям брой клиенти ние разбираме колко много означава тя за тях и какви очаквания вървят с нея. Това е марка, на която те са разчитали всеки ден с десетилетия, и тя продължава да бъде една от най-разпознаваемите в бранша. Ние ще продължим да работим като една компания с две марки и без значение дали нашите клиенти купуват кранове с марка Terex или Demag, те могат да очакват най-високо качество, надеждни машини и екип, който се гордее да застане зад продуктите и услугите, които предлагаме“, добави Кен Лусбърг.

 

Легендарната иновативност, работоспособност и надеждност, на които се възхищават по целия свят – продукт с над един век върхов инженеринг – продължава да живее с най-новото поколение кранове Demag. От важни технически постижения, които въвеждат най-мощните в света кранове на вериги и за всякакви терени, до постоянни подобрения, допринасящи за напредъка в безопасността и товаро-разтоварните дейности, Demag поставя силата на иновациите в служба на своите клиенти, заявяват от Terex Cranes.

Иновации и технологии за кранове

Зоната от щанда на Terex Group, посветена на крановата техника, бе подготвена да бъде наистина привлекателна за посетителите чрез представяне на отделни модерни технически решения, влагани в мобилните кранове на Terex. Една от тях е концепцията за използване на само един дизелов двигател за задвижване на шасито и крановата надстройка. Предвидено е интелигентно управление на двигателя, което подава само необходимата мощност за товароподемните операции или придвижване. Липсата на втори двигател намалява значително разходите за експлоатация и поддръжка.
Не по-малко интересна е системата за управление IC-1 Plus, която преизчислява товароподемността за всяка позиция на стрелата според ъгъла на завъртане на крановата надстройка. Тя позволява използването на максималната товароподемност на крана, особено над стабилизаторите.
Разбира се, посетителите искаха да видят отблизо изложените експонати и най-напред се отправяха към жълтите кранове за всякакви терени с марка Demag. Най-„малкият“ от тях бе Demag AC 130-5 – петосен мобилен кран за всякакви терени с капацитет 130 т. Това е най-компактният 5-осен 130-тонен мобилен кран на пазара с габаритна дължина 14,3 м и ширина на шасито 2,75 м. Следващият изложен модел бе 220-тонният Demag AC 220-5. Това е мобилният 5-осен кран с най-дългата основна телескопична стрела на пазара в своя клас – 78 м. Чрез удължения тя може да достигне 99 м. На свой ред Demag AC 250-5 е най-компактният мобилен кран в 250-тонния клас с габаритна дължина 14,5 м и ширина на шасито 3 м. И трите крана Demag разчитат на концепцията за използване на само един дизелов двигател за крановите функции и придвижване, като могат да се оборудват и със системата IC-1 Plus (опция).
От марката Terex бяха представени два мобилни крана за всякакви терени и един за пресечени терени. Terex AC 40/2L  е 40-тонен двуосен кран с най-дългата основна телескопична стрела в своя клас, достигаща 37,4 м (47 м с удълженията). Отличава се с висока скорост на придвижване – до 80 км/ч. От своя страна неговият по-голям брат Terex Challenger 3180 е 60-тонен триосен кран с 50-метрова телескопична стрела – също най-дългата при крановете в този клас. Посетителския интерес привлече и обновеният 80-тонен кран за пресечени терени (Rough Terrain Crane) Terex RT 90. Той разполага с подобрена система за управление с вградена функция за диагностика, както и кабина с нов дизайн с възможност за наклоняване до 18° за по-добра видимост.