ISO 9001:2008 certified by
tüv rheinland

Бетонополагащи машини

 

Бетонополагачите на ТЕРЕКС-РОУДБИЛДИНГ

Вероятно много пъти вече сте се питали как бетонната писта на летището се прави толкова равна и гладка или как (примерно в Холандия) на магистралата разделителната бетонна преграда е толкова добре направена, че дори и при движение с висока скорост погледът не "подскача" на фугите.

Отговорът е отдавна познат на мнозина от Вас - това се постига с бетонополагащи машини. Те намират приложение при строежа на пътища, автомагистрали, летища, в промишленото строителство и къде ли още не. С еднаква лекота бетонополагачите нанасят бетонни настилки и подложки по автомагистрали, в промишлени халета, на улици или товарни пристанища; изграждат отводнителни канавки, бордюри и парапети.

Нещо повече - с помощта на бетонополагачите може решително да се намали броят на жертвите от войната по пътищата.

Според проучвания на водещи европейски фирми (напр. английската асоциация Britpave). Замяната на металните мантинели с бетонни води до намаляване на опасните инциденти със 70%.


Различни обезопасителни профили
Различни обезопасителни профили

В ЕС стоманените мантинели постепенно отстъпват мястото си на бетонните. От 1 Януари 2005 г. е въведен стандарта EN1317 за безопасност по пътищата, който предвижда поставянето на бетонна предпазна стена между двете посоки на движение на магистралите. Предпазното им действие е особено ефективно по мостове и тунели.

Основното предимство на бетонната преграда е, че при катастрофа не позволява превозното средство да се преобърне в насрещното платно. Това е особено важно за камиони и автобуси, които с лекота късат стоманената мантинела. Нека си спомним можеството подобни произ-шествия, като напр. при гр. Бяла, когато автобус пада в реката след скъсване на мантинелите. Ако лека кола движеща се със скорост 90 км/ч се удари в бетонна преграда под ъгъл 20°, пътниците остават невредими, доказват документираните тестове на Britpave (могат да бъдат видяни на www.britpave.org.uk).

В съседна Гърция вече е в ход преоборудването на магистралите с бетонни прегради. Станалите популярни по света прегради тип "Ню Джърси" вече могат да се поставят и у нас с бетонополагащите машини на ТЕРЕКС-РОУДБИЛДИНГ (Terex-Roadbuilding).

Пълен текст на статията - Бетонополагащи машини
 
 
SF 3502BSF 2204B HVW

Предлагаме пълната гама бетонополагащи машини на TEREX-Roadbuilding.

Бетонополагачите на белгийската компания очароват фирмите от пътно строителния бранш с множеството подобрения и нововъведения, отреждащи на машините заслужено място на пазара. Особено внимание заслужават възможностите за промяна на ширината на полагане в движение и пренастройката на режима на работа буквално за минути. Модерните уреди за управление и контрол регулират дейността на мощна и ефективна хидравлика. Ширината на полагане според модела достига 13,4 м, а скоростта - до 12 м/мин. С бетонополагачите на TEREX-Roadbuilding изливането на пътни подложки, самолетни писти, настилки, бордюри, прагове и канали се превръща в лесна задача с гарантиран успех.

 

МоделМакс. раб. скоростМощностРаботна ширина
SF 2003-B12,0 м/мин133 к.с.макс. 2,00 м
SF 2204B-HVW6,7 м/мин250 к.с.2,5 - 6,10 м
SF 3502/4B10,7/ 9,0 м/мин350 к.с.макс. 12,00 м
SF-6004-B9,14 м/мин425 к.с.3,66 - 7,42 м 13,41*

* Опционални стойности